LA LIGA

Francuski napadač je imao ugovor do juna ove godine, a u više navrata je tražio da mu se poveća plaća...

Karim Benzema zabio je u razmaku od 5. do 42. minute tri gola za Real Madrid u utakmici 32. kola španskog prvenstva protiv Almerije i tako ispisao novu stranicu istorije La Lige. Bio je to treći hat-trick francuskog napadača za Real u posljednjih osam utakmica.

S tri postignuta gola Benzema je stigao do 236 pogodaka u španskom prvenstvu, odnosno do četvrtog mjesta vječne liste strijelaca u La Ligi. Prestigao je Huga Sancheza, koji se penzionisao s jednim postignutim golom manje. Benzema igra za Real od transfera iz Lyona 2009. godine i ukupno je za klub odigrao 642 utakmice. U njima je ostvario učinak od 352 gola i 165 asistencija.

Ostaje u Realu

Benzema, osvajač Zlatne lopte, trebao bi produžiti ugovor s Real Madridom za dodatnu sezonu i ostati u njemu do ljeta 2024. godine. Francuski napadač je imao ugovor do juna ove godine, a u više navrata je tražio da mu se poveća plaća. Kako Perez na to nije pristajao, Benzema je dao naslutiti da bi mogao otići.

Ipak, premda nije potvrđeno je li Perez pristao na uslove Francuza, dogovor je pao, pisali su ranije francuski mediji. Inače, Benzema ima godišnju plaću 8.3 miliona eura, a L'Equipe je ustvrdio da se samo čeka da Real ovu vijest službeno potvrdi.

Lista najboljih strijelaca La Lige:

Lionel Messi - 474 gola
Cristiano Ronaldo - 311 golova
Telmo Zarra - 252
Karim Benzema - 236
Hugo Sanchez - 234…