PROCIJENITE SAMI

Nogometaši Dortmunda dozvolili su minhenskom Bayernu da se ponovo sam pita u borbi za titulu prvaka Njemačke, a jedan od krivaca za to je i sudija Sascha Stegemann.

Njemački mediji jutros bruje o skandaloznoj sudijskoj odluci Stegemanna prema kojoj nije dosudio očit jedanaesterac za Dortmund i vodstvo protiv Bochuma.

Bochum i Dortmund remizirali su rezultatom 1:1, a taj pogodak dao je šansu Bayernu da danas eventualnom pobjedom protiv slabašne Herthe dođe na prvu poziciju i ima otvoren put ka tituli na samo četiri kola do kraja Bundeslige. Situacija je podigla veliku prašinu.

U 65. minuti susreta, pri rezultatu 1:1, Karim Adeyemi je očito fauliran u kaznenom prostoru Bochuma nakon što je odličnom kretnjom zagradio rivala. Ipak, sudija Stegemann nije dosudio penal, a odluku nije promijenila ni VAR ekipa.

Zbog ove situacije, ali i nekolicine preostalih, trener Dortmunda Edin Terzić potpuno je podivljao pored klupe. Zbog svojih protesta dobio je žuti karton, a suđenje je komentarisao i na konferenciji za medije nakon utakmice.

Ovoj sudijskoj odluci najviše su se obradovali u Bayernu, a komentari idu do te mjere da bi ova sudijska greška mogla spasiti čelnike Bayerna Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna, koji bi mogli ostati na važnim funkcijama u bavarskom gigantu ukoliko se ipak osvoji titula prvaka Njemačke.

Podsjetimo, Salihamidžić i Kahn su pod najtežim udarom nakon loših rezultata Bayerna, ispadanja iz Lige prvaka, Kupa Njemačke i ugrožavanja odbrane titule u Bundesligi.