Velika euforija

Italijanski grad Napulj sprema se za slavlje uoči sutrašnje utakmice gradskog kluba Napolija koja bi im mogla donijeti titulu prvaka Serie A nakon više od 30 godina, javlja Anadolija.

U iščekivanju prvog naslova italijanskog fudbalskog prvaka više od tri decenije, grad je ukrasio svoje ulice plavom bojom kluba.

Na ulicama grada uglavnom se mogu vidjeti figurice novih heroja grada, također kartonske siluete igrača nižu se gradskim naseljima dok se plave zastave vijore ispred prodavnica.

Napoli bi već u narednom kolu mogao postati prvak Italije, ukoliko na svom stadionu pobijedi Salernitanu i pod uslovom da Lazio ne osvoji tri boda protiv Intera, što bi šest kola prije kraja i matematički značilo da su novi državni prvaci.

Grad se sprema za slavlje u kojem nije uživao otkako su prije 33 godine s argentinskom zvijezdom Diegom Armandom Maradononom slavili osvajanje scudetta.

Maradona je nakon što je u Napoli stigao iz Barcelone pomogao klubu da osvoji jedina dva scudetta 1987. i 1990. godine.

Klub iz južne Italije ima 17 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lazio i njegov san o naslovu mogao bi postati stvarnost već sutra, više od mjesec dana prije posljednjeg ligaškog susreta.

Anadolija