Prvi polufinalisti Lige prvaka

Večeras ćemo nakon susreta u Londonu i Napulju dobiti imena prvih polufinalista Lige prvaka.

Chelsea će na Stamford Bridgeu dočekati Real, a pred sobom ima veliki zadatak - nadoknaditi dva gola zaostatka iz Madrida.

Karim Benzema i Marco Asensio su na stadionu "Santiago Bernabeu" pogodili za 2:0, a i u Londonu Kraljevi imaju ulogu favorita s obzirom na užasnu formu Chelseaja.

Čak ni smjena Grahama Pottera i dovođenje Franka Lamparda nije "razdrmalo" Plavce koji su u katastrofalnom nizu od šest utakmica bez pobjede i tri uzastopna poraza, te je teško očekivati da će večeras nakon završetka susreta slaviti sa svojim navijačima prolazak u polufinale.

Vjerovatni sastavi:

Chelsea: Arrizabalaga; Fofana, Thiago Silva, Chalobah; James, Kante, Fernández, Cucurella; Mudrik, Havertz, Sterling.

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga; Modrić, Kroos; Valverde; Rodrygo, Benzema, Vinicius.

Drugi večerašnji susret nam, bez ikakve sumnje, garantuje mnogo više uzbuđenja i neizvjesnosti. Napoli će na stadionu "Diego Armando Maradona" dočekati Milan i lovit će jedan gol zaostatka.

Milan je na San Siru pobijedio rezultatom 1:0 pogotkom Ismaela Bennacera, što je zaostatak koji lider Serie A i budući prvak Italije sasvim sigurno može stići. Odlična vijest za navijače Napolija je da će od prve minute zaigrati i oporavljeni Victor Osimhen, što garantuje da će Napuljani biti mnogo opasniji nego u prvom susretu.

U prvom susretu sudija Istvan Kovacs je podijelio deset žutih i jedan crveni karton, a sigurno će i večeras arbitar Szymon Marciniak imati pune ruke posla.

Vjerovatni sastavi:

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera; Lobotka, Elmas, Zielinski; Lozano, Osimhen, Kvaratskhelia.

Milan: Maignan; Calabria, Tomori, Kjær, Theo Hernandez; Tonali, Krunić; Diaz, Bennacer, Leao; Giroud.