TUCHEL TRAŽI PRODAJU

Senegalski nogometaš Sadio Mane gotovo sigurno će napustiti Bayern nakon incidenta u kojem je udario saigrača Leroyja Sanéa, a engleski mediji već pišu da mu je velika želja da se već naljeto vrati u Liverpool i opet obuče dres ovog kluba.

Njemački mediji pišu da je odluku donio trener Thomas Tuchel i da je nakon razgovora s rukovodstvom Bayerna poručio da slobodno mogu prodati Senegalca, odnosno da on nije u njegovim prvobitnim planovima za narednu sezonu.

Ubrzo nakon toga, pojavila se informacija da Mane priželjkuje povratak u Englesku, odnosno da je voljan ponovo obući dres Liverpoola u kojem se afirmisao u jednog od najboljih afričkih igrača, a i da je od ranije nezadovoljan uslovima koje ima u ovom klubu, odnosno slabijom minutaži nakon povrede.

Mane je u Bayern stigao iz Liverpoola za 41 milion eura, a prije toga je igrao za francuski Metz, Salzburg i Southampton, iz kojeg je otišao u Liverpool i s ovim klubom osvojio Ligu prvaka i titulu prvaka Engleske.

Senegalac je kažnjen novčano sa 500.000 eura, što je najveća kazna u historiji kluba iz Minhena. Nakon što prošli duel protiv Hoffenheima nije igrao, Mane bi se u roster Bayerna mogao vratiti u meču protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka.