IMA UGOVOR S REALOM

Nogometni savez Brazila još uvijek nije imenovao novog selektora nakon odlaska Titea poslije neuspješnog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Kao glavnog kandidata svi u najmnogoljudnijoj južnoameričkoj državi vide Carla Ancelottija, no trener Real Madrida još uvijek nije rekao ni "da", ni "ne".

Kako javlja Marca, Ancelotti odgovor može dati tek u junu nakon što se aktuelna sezona završi. Italijanski stručnjak je poznat kao čovjek od riječi i ne želi ulaziti u pregovore s brazilskim savezom a da prije toga ne razgovara s čelnicima Reala s kojim ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Predsjednik Nogometnog saveza Brazila Ednaldo Rodrigues je demantovao da su uspostavljeni kontakti s Ancelottijem, ali je indikativno dodao i da mu se ne žuri s izborom Titeovog nasljednika i da ima dovoljno vremena za tu važnu odluku.

To bi zaista i moglo značiti da će sačekati juni i Ancelottijev odgovor, a ukoliko do dogovora s Italijanom ne dođe, kako trenutno stvari stoje, opcije za novog selektora Brazila su Luis Enrique i Zinedine Zidane.