Snimak koji sve otkriva

Tučnjava Senegalca Sadija Manea i Nijemca Leroyja Sanea nakon teškog poraza Bayerna od Manchester Cityja u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka rezultatom 3:0 potresla je njemačku javnost, a sada je poznat i tačan razlog zbog kojeg je krenuo sukob dva igrača.

Mane je, ranije je naveo njemački Bild, udario Sanea šakom u glavu, a tada je navedeno da je razlog bila rasprava uoči kraja utakmice.

Rasprava je nastavljena i u svlačionici, a kako Mane nije htio prešutjeti ono što je Sane uradio na terenu, došlo je do ozbiljnijeg sukoba, na kraju i fizičkog u kojem je Senegalac udario šakom svog saigrača.

A šta se desilo u famoznoj 83. minuti? Sane je uzeo loptu na centru terena, dodao je prema Maneu od kojeg je očekivao da će "suziti teren" i ući po loptu kako bi je primio u noge, no Senegalac je potpuno suprotno krenuo u trk iza leđa odbrane Manchester Cityju i to je iskoristio defanzivac Cityja Ake, koji je njihov nesporazum i loše dodavanje iskoristio kako bi lagano pokupio loptu.

I čim je shvatio da je pogriješio dodavanje, Sane je već u prvoj narednoj sekundi pokazao nervozu i krenuo skakati na terenu, a kako nije uspio doći do lopte u narendih nekoliko sekundi, još jednom se okrenuo prema Maneu i počeo mu prigovarati. Mane, koji je svakako jako nezadovoljan zbog slabe minutaže u Bayernu, nije dobro podnio kritike mlađeg saigrača, a sve je završio tučnjavom u svlačionici.

Podsjećamo, Manchester City je pobijedio Bayern rezultatom 3:0 i tako napravio veliku prednost pred uzvrat u Minhenu.