DOMINACIJA GRAĐANA

Nogometaši Manchester City su i više nego zasluženo došli do uvjerljive pobjede od 3:0 protiv Bayerna u prvoj utakmici četvrtfinala UEFA-ine Lige prvaka.

Od prve pa do posljednje minute Građani su bili ti koji su dominirali i pitali se za apsolutno sve na terenu na večerašnjoj utakmici.

Bayern je prvi zaprijetio u 26. minuti preko mladog Musiale koji je iz obećavajuće pozicije šutirao očajno. Samo minut kasnije uslijedila je kazna.

Rodri se na sjajan način oslobodio svog čuvara i maestralno pogodio same rašlje gola Sommera za erupciju oduševljenja na stadionu Etihad.

Golman Bavaraca je još jednom spasio svoj tim kada je u 34. minuti odbranio udarac Gundogana iz neposredne blizine sa svega par metara od gola.

Razigrani City i u nastavku je nastavio da "melje" svog rivala. Sommer je nastavio da spašava njemačkog prvaka, no u 70. minutu bio je nemoćan.

Savršenu loptu Haalanda glavom u mrežu posremna omaleni Bernardo Silva za uduplanje prednosti.

Malo kasnije norveški napadač se upisuje u strijelce nakon što mu je asistirao Stones. Potpuni potop tima Thomasa Tuchela koji može biti sretan što nije primio još koji gol.

Revanš je na raspored za osam dana, tačnije 18. aprila i Bayernu će trebati pravo čudo da se plasira u polufinale Lige prvaka.

Rezultat i strijelci:
Manchester City - Bayern 3:0 (Rodri 27', Silva 70', Haaland 76')