DVIJE PRIVLAČNE PONUDE

Slavni portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho nalazi se na velikoj prekretnici i imat će pravo da bira između dvije vrlo primamljive ponude.

Svijet je jučer potpuno šokirala informacija o ugovoru kojeg su Saudijci ponudili Mourinhu. Za portugalskog stručnjaka spreman je historijski ugovor vrijedan 120 miliona za samo dvije sezone, a vodio bi reprezentaciju Saudijske Arabije te jedan klub iz tamošnje Pro lige.

U izvještaju medija navodi se da bi, pored svojih reprezentativnih obaveza, Mourinho trenirao ili Al-Ahli ili Al-Nassr, sadašnji klub Cristiana Ronalda.

No, Englezi su sinoć kasno došli do informacije da je Portugalac obavio razgovore s ekipom u kojoj je tokom karijere nizao velike uspjehe, a to je Chelsea.

Mourinho je, prema pisanju engleskih medija, već obavio telefonski razgovor o preuzimanju Chelseaja tokom ljeta.

Nakon što je smijenjen Graham Potter s klupe Plavaca, na mjesto privremenog trenera imenovan je legendarni Frank Lampard. Legenda Chelseaja vodit će taj klub do ljeta, a za to vrijeme na Stamford Bridgeu tražit će trajno rješenje i to bi mogao biti upravo Mourinho, s kojim su ostvareni prvi kontakti i koji je želja američkog vlasnika Todda Boehlyja.

Portugalac je već dva puta u karijeri vodio ekipu Chelseaja. Prvi put je to radio od 2004. godine i za tri sezone osvojio je dvije titule Premier lige, dva FA Cupa i dva trofeja u Liga kupu.

Šest godina kasnije vratio se u Chelsea i osvojio je duplu krunu u sezoni 2014/2015.