VELIKO POŠTOVANJE

Argentinski nogometaš Lionel Messi otkrio je imena dvojice trenera koja ga nikada nisu trenirala, a za koje ima ogromno poštovanje i samo riječi hvale. Posebno je iznenađujuće na koji način je pričao o portugalskom stručnjaku Joseu Mourinhu.

"Poštujem sve trenere, ali posebno poštovanje imam prema Sir Alex Fergusonu i Joseu Mourinhu", rekao je Messi.

"Pamtim da me je Ferguson grlio i ljubio u čelo čak i nakon što smo pobijedili Manchester United u finalu Lige prvaka. Govorio mi je tada stvari koje nisam razumio, ali njegov govor tijela mi je pokazivao koliko je on zapravo velik čovjek", otkrio je Messi.

Nakon toga, imao je i riječi hvale za Josea Mourinha, što je posebno interesantno jer se godinama nagađalo da ima netrepeljivosti između njih.

"Mnogo volim Mourinha. Nasmije me svaki put kada se suočim s njegovim timovima. Uvijek smisli nešto da me nasmije. Kada je bio u Real Madridu, bili smo na zagrijavanju, a on mi je rekao: 'Hej, Leo, nosiš pogrešan dres i na pogrešnoj i strani. Idi u svlačionicu, uzmi bijeli dres i pridruži se Ronaldu na treningu'. Svi su se smijali dok me je vukao za rukav da se zagrijavam s igračima Reala", kaže Messi i nastavlja:

"Svaki put kada sam igrao protiv njegovih timova, ranije Intera ili Real Madrida, uvijek je bio veoma zabavan, ali i dobar čovjek. Znao je da me povuče u stranu i kaže nešto što ne mogu nikome reći."

Messi je trenutno član PSG-a, a posljednjih dana mnogo se priča o tome da će se na kraju ove sezone vratiti u Barcelonu i da će u tom klubu završiti karijeru.