Na takmičarske utakmice

Fudbalski savez Kosova će se žaliti UEFA na takmičarske utakmice koje se na Kosovu odvijaju pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije, prenosi Koha.

"Nedavni izvještaji u medijima o održavanju takmičarskih utakmica od strane nelegalnih struktura Srbije na teritoriji Kosova, iako na amaterskom nivou, su uznemirujući i neprihvatljivi. FSK je raspravljao o ovim pojavama u okviru Savjeta za sport i zatražio da se odmah preduzmu mjere. Takve aktivnosti krše autoritet FSK i suverenitet Kosova uopšte. FSK traži od svih relevantnih državnih aktera, Savjeta za sport i organa za sprovođenje zakona da hitno preduzmu istrage i zaustave ovakve nezakonite radnje i spreman je da pomogne stručnošću i podrškom kroz mehanizme UEFA i FIFA“, navodi se u reagovanju FSK.

Fudbalski savez Kosova saopštio je da je spreman da sarađuje sa srpskom zajednicom u fudbalu, ali da "ne dozvoljava nelegalna takmičenja".

"Povodom ovih nezakonitih radnji i direktne intervencije Srbije, kao i procesa licenciranja i najnovijih dešavanja istražnih organa protiv FSK, mi ćemo reagovati i zatražiti intervenciju UEFA, tokom sastanaka na kojima će biti delegacija Kosova na Kongresu UEFA, koji će biti održan sutra u Lisabonu", navodi se saopštenju Fudbalskog saveza Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore