VELIKA KRIZA

Nogometaši Intera doživjeli su treći vezani poraz u Seriji A, a bodove sa Giuseppe Meazze odnijela je Fiorentina (0:1). Ipak, ono o čemu se najviše priča je promašaj Romelua Lukakua, kao i informacija da je Simone Inzaghi pred otkazom.

Sve je moglo biti drugačije da je belgijski napadač u 49. minuti pri rezultatu 0:0 realizovao zicer koji je bilo teže promašiti nego pogoditi, ali Lukaku je i to uspjelo.

S pet metara nije pogodio prazan gol, a kazna je uslijedila u 55. minuti kada je Bonaventura pogodio za pobjedu Viola.
Skoro šest godina prošlo je otkako je Inter vezao tri poraza u Seriji A. To se dogodilo u maju 2017. godine, a sada su Nerazzurri ponovili taj neslavni rekord.

Gazzetta dello Sport u današnjem izdanju piše da je trener Intera Simone Inzaghi pred otkazom nakon desetog poraza u sezoni u svim takmičenjima.

Naredne tri utakmice (Juventus, Salernitana i Benfica), ukoliko budu rezultatski neuspješne, mogle bi biti posljednje za trenera Intera.

Jedini spas trenutno je Liga prvaka i eventualni plasman u polufinale, ali pitanje je da li će čelnici milanskog kluba imati strpljenja nakon serije loših rezultata.