KLASA JE VJEČNA

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho (43) tokom karijere je bio igrač kojeg je svako s uživanjem gledao, a da još uvijek ima nogometnu magiju u nogama i savršenu tehniku pokazuje snimak koji je objavio na svom Twitter profilu.

Na snimku koji je objavio na svom profilu, Ronaldinho se može vidjeti kako briljira u igri mješavine odbojke i nogometa na pijesku, te da mu je i dan-danas svaki kontakt s loptom nevjerovatno lagan i s mnogo osjećaja, baš kao što je bio i tokom aktivnog igranja nogometa.

Sve to, kao i tokom nogometne karijere, radi s osmijehom na licu, zbog čega i ne čudi da je oduševio sve nešto starije nogometne zaljubljenike, koje je makar na trenutak podsjetio na ono što je pružao na terenu.

Podsjećamo, njegov sin Joao Mendes (18) nedavno je potpisao ugovor s mlađim timom Barcelone, koji će prema pisanju ESPN-a trajati do ljeta 2024. godine.

Ronaldinho je proveo pet godina na Camp Nouu kao igrač od 2003. do 2008. godine. Odigrao je više od 200 utakmica za Barcelonu i postigao gotovo 100 golova, pomogavši im da osvoje Ligu prvaka i dva naslova La Lige.

Bio je u brazilskoj ekipi koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2002. godine, a sada radi kao klupski ambasador Barcelone.