BRAVO!

Nogometne reprezentacije Turske i Hrvatske večeras će (20:45) igrati međusobni duel u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a gostujući navijači oduševili su porukom uoči početka duela.

Utakmice Turske i Hrvatske kroz historiju znale su donijeti spektakl i dramu, a da je rivalstvo isključivo ono sportsko, potvrdio je sjajan gest navijača koji će bodriti Hrvatsku u večerašnjem duelu.

U skladu s najavama, gostujući navijači prije početka utakmice unijeli su poseban transparent na kojem su zajedno hrvatska i turska zastava te natpis "Sizinleyiz", što znači "Uz vas smo".

Taj transparent Hrvati su istakli kako bi još jednom podsjetili da su uz narod Turske nakon razornog zemljotresa koji je prije više od mjesec dana uzdrmao ovu zemlju.

Odgovor turskih navijača već je poznat. Na tribinama su osvanule poruke zahvalnice Hrvatskoj za nesebičnu podršku tokom teških trenutaka za Tursku.

"Zahvalni smo na vašoj podršci i prijateljstvu", stoji u paroli koju će turski navijači istaknuti na večerašnjoj utakmici u Bursi.

Inače, utakmica je od velike važnosti. Turska je slavila rezultatom 2:1 u prvom kolu protiv Armenije, dok je Hrvatska odigrala "samo" 1:1 protiv Velsa na svom terenu.