NAPUŠTA PSG

Budućnost argentinskog nogometaša Lionela Messija velika je enigma, a portal Goal objavio je da napadač PSG-a ima jednu zvaničnu ponudu te da osim toga postoji i jedna zanimljiva ideja.

Naime, Inter Miami na čelu s Davidom Beckhamom već odavno pokazuje interes za Messija, ali je problem plata Argentinca koja trenutno iznosi oko 40 miliona eura godišnje.

Budući da mu Miami može ponuditi nedovoljnih šest miliona eura, vodstvo MLS lige ima ideju kako bi doveli Messija koji bi im donio pažnju medija i sponzora.

Ideja je da svi tamošnji prvoligaši plaćaju Messija bez obzira hoće li on izabrati Inter Miami, New York Red Bull ili Los Angeles Galaxy.

Čelnici lige smatraju kako bi dovođenje Messija pomoglo i u promociji lige uoči Svjetskog prvenstva 2026. koje organiziraju Sjedinjene Američke Države zajedno s Kanadom i Meksikom.

Podsjetimo, postojeći ugovor s PSG-om mu završava na ljeto, ali i dalje nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Messi već od 1. januara imao pravo pregovarati s bilo kojim klubom na svijetu, a nije tajna kako je jedan od najboljih nogometaša na svijetu razočarao Parižane jer su ga ipak doveli u klub kako bi se napokon dočepali Lige prvaka.