TEŠKO, ALI NE I NEMOGUĆE

Povratak Lionela Messija u Barcelonu je težak, ali ne i nemoguć zadatak, a da bi se to ostvarilo, potrebni su kompromisi s obje strane.

Glasine koje nagovještavaju povratak Lionela Messija "njegovoj kući" su se toliko intenzivirale u proteklim sedmicama da je čak predsjednik Barcelone Joan Laporta, čovjek koji ga je "pustio da ode" u PSG, poručio Argentincu da su mu "vrata kluba otvorena".

Međutim, finansijska situacija koja trenutno vlada u Barceloni ne omogućava Messijev povratak na stadion Camp Nou ukoliko on ne pristane na "mnogo" manju platu.

"Samo klub može nešto uraditi. Volio bih da se vrati i završi karijeru u Barceloni , ali to ne ovisi o nama, nećemo promijeniti pravila kako bi Messi došao", izjavio je Javier Tebas, predsjednik španske La Lige.

Međutim, Barca osmišlja način da ponudi ekonomsku alternativu Messiju kako bi se vratio u klub. Mundo Deportivo navodi da Messi ne bi dobio posebno visoku platu, ali bi mu pripali procenti od različitih izvora zarade, posebno na komercijalnom nivou.

Messi je također svjestan interesa svog bivšeg kluba koji čeka "mig" argentinske zvijezde kako bi krenuo u akciju.