BIVŠI BRAZILSKA ZVIJEZDA

Brazilski sud je zabranio bivšem fudbaleru Robinju (Robinho) napuštanje zemlje dok ne odluči može li devetogodišnju kaznu za silovanje, koju je izrekao italijanski sud, Robinjo odslužiti u Brazilu.

Kaznu odslužuje u Brazilu

Bivši napadač je u Italiji osuđen za grupno silovanje djevojke, koja je 2013. godine u noćnom klubu u Milanu slavila svoj 23. rođendan, dok je igrao za AC Milan.

Robinjo se žalio na više sudova, no italijanski Vrhovni sud je potvrdio devetogodišnju kaznu, nakon čega su tužioci izdali međunarodni nalog za hapšenje. Ipak, njima Brazil ne izručuje svoje državljane, pa je Italija zatražila da on svoju kaznu odsluži u državi rođenja.

Mora predati pasoš

Bivši brazilski reprezentativac je i prije nego što je cijeli proces počeo napustio Italiju. Igrao je u Turskoj i Kini, a 2020. godine se vratio u Brazil koji već godinama nije napustio.

Brazilski Vrhovni sud je objavio kako je sudija Francisko Falkao (Francisco Falcao) zabranio fudbaleru napuštanje države i da ima rok od pet dana da preda svoj pasoš.

Robinjo je tokom karijere igrao za Santos, Real Madrid, Manchester siti, Milan, Atletiko Mineiro, Sivaspor, te Istanbul Bašakšehir, dok je za reprezentaciju Brazila upisao 100 nastupa i postigao 28 golova.