Ostaje na platnom spisku

Julian Nagelsmann, mladi njemački trener iznenada je ostao bez posla u Bayernu.

On je u klub stigao na ljeto 2021. iz Leipziga, Bayern je za njegove usluge platio 20 miliona eura obeštećenja, a imao je godišnju plaću od 10 miliona eura i ugovor do 2026. godine. Nagelsmann će ostati na platnom spisku Bayerna sve dok ne nađe novi posao.

Bayern je imenovao novog stratega Thomasa Tuchela.

O razlozima rastanka s Nagelsmannom uveliko se nagađa, a svoje tumačenje dao je i Markus Babbel, fudbaler koji je od 1994. do 2000. godine za Bayern odigrao 261 utakmicu.

- Znam da je to što Nagelsmann hoda s novinarkom Bilda bila velika tema u svlačionici te ništa manji problem igračima. Jako im je smetalo što je djevojka njihovog trenera novinarka najčitanijeg medija u državi. Igrači zbog toga nisu vjerovali Nagelsmannu naprosto jer su uvijek sumnjali da će ono što mu kažu završiti u novinama. Tu je nestalo komunikacije između igrača i trenera, a ona je ključna - smatra Babel.

Nagelsmannova djevojka dala je otkaz Bildu, ali je trenera Bayerna upoznala kao novinarka koja je pratila bavarski klub.

- Ovo mi je je bila najteža odluka otkako sam član sportskog odbora Bayerna. Imao sam otvoren, prijateljski i odnos pun povjerenja s Julianom od prvog dana i žalim zbog rastanka. Nakon temeljite analize sportskog razvoja naše ekipe, posebno od januara te s iskustva iz drugog dijela prošle sezone odlučili smo prekinuti saradnju - rekao je Salihamidžić.

Faktor