POGODIO 54. PUT

Kapiten Engleske Harry Kane je u sinoćnjem trijumfu Gordog albiona u gostima kod Italije postao najbolji strijelac svoje reprezentacije u historiji.

U prvom kolu grupe C kvalifikacija za Euro Engleska je gostovala u Napulju kod Italije i slavila je rezultatom 2:1. Declan Rice je u 13. minuti doveo Engleze u vodstvo, a u 44. minuti Kane je udvostručio prednost i to uz pomoć srbijanskog sudije Srđana Jovanovića.

Kane je bio u skoku sa Giovannijem Di Lorenzom i odmah je tražio da Jovanović svira penal jer je tvrdio da je beka Napolija lopta pogodila u ruku. Jovanović je čekao signal od kolega iz VAR sobe, no ni oni nisu bili sigurni šta da presude, te je srbijanski arbitar morao otići i pogledati sam spornu situaciju na monitoru pored terena.

Beograđanin je na kraju zaključio da je Di Lorenzo rukom dotakao loptu i bitno utjecao na akciju, te je dosudio penal kojeg je Kane rutinski realizovao i na taj način stigao do 54. gola u dresu Gordog albiona i 18. iz penala u 81. nastupu. Jedan pogodak manje je postigao legendarni Alan Shearer.

Sve što je Italija uspjela napraviti do kraja susreta je smanjiti na 2:1 u 56. minuti, a strijelac je bio Mateo Retegui, nogometaš argentinskog Tigrea koji se iznenađujuće našao na spisku selektora Roberta Mancinija.