Utisci sa El Clasica

Fudbaleri Barcelone u susretu 26. kola La Lige savladali su u El Clasicu ekipu Reala sa 2:1 i napravili ogroman korak ka osvajanju naslova prvaka Španije.

Katalonci sada imaju čak 12 bodova više od Kraljeva, a do kraja prvenstva je ostalo još 12 kola.

Gosti su poveli u devetoj minuti autogolom Arauja, a Barca je izjednačila u 45. minuti krasnim pogotkom Sergija Roberta.

Kessie u 92. minuti pogađa za veliku pobjedu Katalonaca.

Realu je nekoliko minuta prije kraja meča poništen gol Asensija zbog minimalnog ofsajda, što je prekomentarisao i trener Kraljeva Carlo Ancelotti.

- Zaslužili smo pobijediti. Jako sam ponosan na svoje igrače. Odigrali su jako dobro, a ja sam napravio logične zamjene. Nisam želio raditi izmjene u prvih 45 minuta jer smo igrali dobro - rekao je italijanski stručnjak pa nastavio:

- Nismo zaslužili ovaj poraz. Izgubili smo zbog sumnjivog ofsajda. Januar je bio težak mjesec za Real. Nismo dobro reagirali nakon SP-a, ali igramo dobro. Budemo li i dalje igrali ovako, siguran sam da ćemo osvojiti nešto ove sezone. La Liga je sad praktički nemoguća, ali nećemo odustati. No, čeka nas još Kup kralja i Liga prvaka - dodao je Ancelotti.

Xavi, trener Barcelone, otkrio je ključ pobjede protiv Reala.

- Ključno je bilo da ne gubimo lopte i tako dozvolimo Realu da nas kontrira. Real je ubojit u takvoj igri. Patili smo u drugom dijelu, mislim da smo bili bolji. Za mene nije gotovo prvenstvo jer imamo 12 bodova prednosti. Imamo odličnu sezonu u ligi - rekao je Hernandez pa nastavio:

- Vrijeme je da se oda počast ovim igračima, koji su bili dosta kritizirani u zadnje vrijeme. Sergi Roberto... Ne znam šta da više kažem o njemu. U svakoj drugoj ekipi on bi bio cijenjen. Ovdje ga se kritizira. On je primjer svima i sjajno je biti njegov trener - dodao je.

Xavi se na kraju nadovezao na Ancelottijeva koji je izrazio sumnju u tu sudijsku odluku. Trener Barce bio je šokiran izjavom italijanskog stručnjaka.

- Ofsajd? Bio je i Ancelotti me iznenadio sa svojim izjavama. Više ne trebamo raspravljati. Rezultat je zaslužen i zato volim VAR. Bez njega je sve puno teže, a s njim je rezultat pošteniji - sumirao je Xavi utiske sa El Clasica.

Faktor