Nogometaš iz Toga Emmanuel Adebayor objavio je zanimljv snimak na Instagramu na kojem je prikazan sav luksuz i raskoš u kojem živi.

Ovaj 39-godišnji je tokom čitave profesionalne karijere zaradio milone eura i često na društvenim mrežama pdosjeća na uspjeh i slavu koju je ostvario.

Vila sa teretanom, igraonicom i ogromnom parcelom u kojoj ne nedostaje luksuza i detalja. Iako je, bez sumnje, najveću pažnju privukla kolekcija automobila koje ima u svojoj garaži.

"Ova kuća predstavlja više od luksuza. Ona je podsjetnik da je uz naporan rad, disciplinu i vjeru u višu silu sve moguće. Možda će vas moja priča inspirisati da nikada ne odustanete od svojih snova, ma koliko veliki oni izgledali", objasnio je Adebayor uz objavu na Instagramu.

Adebayor je karijeru počeo u Metzu 2001. godine, a nakon samo dvije sezone prešao je u Monaco. Transfer karijere pravi 2006. godine kada je pojačao Arsenal, a nakon toga još je igrao za Manchester City, Real Madrid, Tottenham, Crystal Palace, Bašakšehir, Kayserispor i paragvajsku Olimpiju, što mu je ujedno i posljednji klub.

Trenutno nije zvanično u penziji, ali nije igrao ni za jedan tim od marta 2020. godine, kada je počela pandemija koronavirusa.