TRANSFER NA POMOLU

Da vam je neko prije pet godina rekao da će Lionel Messi i Cristiano Ronaldo ponovo igrati u istoj ligi, povjerovali biste mu. Ali, da vam je neko rekao da će to biti saudijska liga, sigurno ne biste. A već za nekoliko mjeseci taj pomalo suludi scenarij bi mogao postati realnost.

Naime, Messi je dobio ponudu da nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji i ozbiljno razmišlja o njoj.

Nakon što je Al-Nassr u januaru doveo Cristiana Ronalda, njihov najveći rival i najveći saudijski klub Al-Hilal je odmah krenuo po Messija.

Kontakti su već uspostavljeni, a da je mogućnost dolaska Argentinca u Al-Hilal izuzetno realna, govore i fotografije koje su stigle iz Riyadha na kojima se nalazi Messijev otac Jorge koji je stigao na pregovore s čelnicima saudijskog kluba.

Španska Marca u današnjem tekstu pod naslovom "Saudijska Arabija Messiju priprema istu ponudu kao i Cristianu Ronaldu" donosi detalje ponude koju je Al-Hilal spremio za jednog od najboljih nogometaša u historiji.

Al-Hilal je, prema navodima Marce, spreman Messiju ponuditi 220 miliona eura po sezoni.

Messijev ugovor s PSG-om važi do kraja ove sezone, a on još uvijek nije odlučio da li će ostati u Parizu, vratiti se u Barcelonu ili otići u Saudijsku Arabiju.

Ukoliko ne odoli zovu saudijskih stotina miliona, Messi će zvanično moći potpisati ugovor s Al-Hilalom tek 1. jula jer se taj klub nalazi pod sankcijama FIFA-e i ne smije dovoditi igrače do tog datuma.

Ukoliko se odluči vratiti u Barcelonu ili produžiti ugovor s PSG-om, Messi već sada može potpisati ugovor koji će postati važeći od 1. jula.