DOBRO GA PAMTE

Bivši njemački izbornik Joachim Low zainteresiran je za klupu Brazila.

Već je ranije bilo poznato da će iskusni brazilski stručnjak, neovisno o rezultatu, otići s klupe nakon turnira u Katru, a ime njegova nasljednika još uvijek nije poznato.

Tamošnji nogometni savez ne žuri s odlukom, a lista kandidata iz dana u dan raste. Posljednje je ime Joachima Lowa, bivšeg izbornika njemačke nogometne reprezentacije koji je Brazilu nanio jedan od najtežih poraza u povijesti.

Čak 15 godina sjedio je na klupi Elfa, s kojim je osvojio posljednji naslov svjetskog prvaka, a na putu do finala demolirao je upravo Brazil sa 7:1, piše njemački Bild.

63-godišnji njemački strateg bez posla je od 2021. godine, kada je ispao od Engleske u osmini finala Europskog prvenstva, tako da ne bi imao ništa od preuzimanja brazilske klupe.

Nedugo nakon Svjetskog prvenstva brazilski su mediji plasirali senzacionalnu informaciju da će Carlo Ancelotti, trener Real Madrida, preuzeti klupu Brazila, ali to je manje izgledno jer ima ugovor sve do ljeta 2024. godine. Naravno, ako se u međuvremenu ne promijeni njegov status u španjolskoj prijestolnici.

Zasad je tek poznato da će Ramona Nezresa, izbornika mlade brazilske reprezentacije, kratkoročno zamijeniti, ali ime njegova nasljednika još uvijek ne znamo.