SEDAM KOMADA

Liverpool je razbio Manchester United 7:0 derbiju 26. kola engleske Premier lige na Anfieldu. Po dva pogotka zabili su Darwin Nunez, Cody Gakpo i Mohamed Salah u utakmici u kojoj se samo jedna ekipa pojavila na terenu.

Domaćini su stigli u vodstvo u 43. minuti pogotkom Codyja Gakpa. Robertson ga je pronašao na lijevom krilu, a Gakpo je ušao u sredinu i pogodio za 1:0.

Liverpoolovo je vodstvo pogotkom u 47. minuti povećao Darwin Nunez, koji je glavom pogodio na asistenciju Harveyja Elliotta. Gakpo je u 50. minuti zabio i za 3:0. Nizozemac je gurnuo Salaha na desnoj strani u kontru, a Egipćanin mu je vratio loptu u peterac, odakle je iz jako teškog kuta pogodio za 3:0, piše Scsport.ba.

Salah je potvrdio pobjedu pogotkom u 66. minuti za 4:0. Lopta je do njega stigla nakon odbijanca. Imao je sreće i odbila mu se tačno na volej, te je isprve desnom nogom neodbranjivo pogodio za povećanje vodstva Liverpoola. Darwin Nunez zabio je svoj drugi pogodak u 76. minuti, ponovo glavom. Henderson je centrirao, a Urugvajac bio u najboljoj poziciji i pogodio za ogromnih 5:0.

No nije tu bio kraj. Salah je zabio još jedan gol u 83. minuti za 6:0. Zabio je iz blizine, nakon nespretne reakcije gostujuće obrane.

Priču je zaključio Firmino pogotkom za 7:0 i drugi najveći poraz Uniteda u klupskoj historiji.

Ovom je pobjedom Liverpool stigao na peto mjesto s 42 boda, dok je United na trećem s 49.