EVROPSKA LIGA

Imamo sjajne ličnosti u ekipi, kao što su Rafael Varan i Lisandro Martines. Antoni i Garnačo se nikoga ne plaše, a imamo ih još. Bruno, Kazemiro

Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag izjavio je da je sinoćnji trijumf za eliminaciju Barcelone, u revanšu plej-ofa za osminu finala Lige Evropa, njegova najveća pobjeda otkako radi na Old Trafordu.

Ulazak Antonija


Barsa je povela golom Roberta Levandovskog iz jedanaesterca u 18. minutu, ali je Junajted poboljšao igru otkako je Antoni (Antony) ušao na poluvremenu. Izjednačenje je donio Fred u 47. minutu, a pobjedu Antoni u 73. minutu (u prvoj utakmici bilo je 2:2). Na pitanje da li je ovo njegova najveća pobjeda otkako je došao u Junajted, Ten Hag je odgovorio potvrdno..

- Mislim da jeste, da. Imali smo nekoliko dobrih pobjeda, protiv Liverpula i Arsenala kod kuće. Mislim da je ovaj dvomeč protiv Barcelone, vodeće ekipe u španskom prvenstvu sa osam bodova više od Real Madrida. Ako možete njih da pobijedite, onda jeste, ovo je moja najveća pobjeda - rekao je Ten Hag za BT Sport.

Istakao je da je zadovoljan karakterom ekipe.

- Imamo sjajne ličnosti u ekipi, kao što su Rafael Varan i Lisandro Martines. Antoni i Garnačo se nikoga ne plaše, a imamo ih još. Bruno, Kazemiro. Imamo sjajne ličnosti, pa čak i kada gubimo, oni igraju dalje. Oni su otporni i skoncentrisani na ostvarivanje rezultata čak i kada smo primili jeftin gol iz penala. Oni su vjerovali da ga mogu preokrenuti - rekao je Ten Hag.

Dobitna kombinacija

Izmjene su uticale na konačan rezultat, a nizozemski rener konstatuje da je za uspjeh potrebna čitava ekipa.

- Fudbal je igra 11 protiv 11, napadamo sa 11 i branimo se sa 11 igrača, ali više je od toga, radi se o ekipi. Potrebni su vam drugačiji tipovi i profili igrača. Kada ti se ukaže šansa, moraš da budeš spreman da uđeš i doprineseš ekipi. Ne možeš da osvajaš trofeje sa 11 igrača, posebno u današnjem fudbalu, potrebna ti je ekipa da uneseš drugačiju dinamiku u utakmicu – zaključio je Ten Hag.

Žrijeb za osminu finala Lige Evropa obavit će se u danas u podne u Nionu.