POŠTOVANJE IZNAD SVEGA

Golman Real Madrida Thibaut Courtois oduševljen je atmosferom koju je doživio na Anfieldu u meču Lige prvaka u kojem je njegov Real Madrid slavio protiv Liverpoola rezultatom 5:2, a posebno cijeni način na koji su pozdravljeni njegovi saigrači.

Iako je Liverpool imao vodstvo od 2:0, Real je velikim preokretom došao do ubjedljive pobjede i na kraju napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka.

No, ono što je golmana iz Belgije i jednog od najboljih na svijetu posebno oduševilo, bilo je ponašanje navijača Liverpoola prema Karimu Benzemi i Luki Modriću, koji su odigrali još jednu sjajnu utakmicu.

"Prvi put igram Ligu prvaka na Anfieldu kada su navijači na stadionu, a činjenica da su navijači Liverpoola aplaudirali Luki Modriću i Karimu Benzemi samo dokazuje da ljudi ovdje znaju cijeniti velike igrače", rekao je Courtois.
  Što se tiče utakmice, golman iz Belgije je pri vodstvu Liverpoola od 1:0 napravio veliku grešku i doslovno poklonio pogodak Salahu, a objasnio je šta se desilo i kako je došlo do pogreške.
"Imao sam loptu pod kontrolom i htio sam je dodati, a onda sam vidio Salaha kako se zaustavio i predomislio sam se, pokušao je prebaciti na desnu nogu, nakon čega mi se odbila od koljena", objasnio je golman Reala.

Za kraj je rekao da je prvi pogodak Viniciusa dao vjetar u leđa njemu i njegovim saigračima, a da je sinoćnja utakmica još jedan dokaz da Real "nikada nije poražen".