MEČ ZA ZABORAV

Ekipa Liverpoola prvi put u historiji kluba primila je pet pogodaka na Anfieldu u meču Lige prvaka, a sinoć su u prvom susretu osmine finala ovog takmičenja izgubili od Reala rezultatom 5:2.

Liverpool je odlično otvorio meč i već na samom početku došao do vodstva od 2:0 golovima Nuneza i Salaha, no Real se vratio, prvobitno zahvaljujući lijepom golu Viniciusa i nakon toga nakon greške golmana Alissona. S rezultatom 2:2 se otišlo na odmor.

U nastavku je na terenu bio samo jedan tim, a to je bio Real Madrid, koji je golovima Militaoa u 47. minuti te s dva gola Benzeme u nastavku došao do ubjedljive pobjede i jednom nogom već zakoračio u četvrtfinale Lige prvaka.

Sinoćnji meč je prvi u historiji u kojem je Liverpool u Ligi prvaka primio pet pogodaka na Anfieldu, a što se tiče ostalih takmičenja, ovo im je tek treći put da su na Anfieldu primili pet ili više pogodaka, odnosno Real Madrid je tek drugi tim kojem je to pošlo za rukom.

Prvi put Liverpool je 2007. godine u meču Liga kupa izgubio od Arsenala rezultatom 6:3, da bi 2021. godine, također u istom takmičenju, odigrali 5:5 s Topnicima, nakon čega su bili bolji poslije izvođenja penala.

Ipak, sinoćnji poraz sigurno je znatno teži od prethodna dva, a za 15 dana Kloppovi igrači će imati priliku da uzvrate Kraljevskom klubu.