NA MEČU BARCE I SEVILLE

Nogometaši Barcelone pobijedili su ekipu Seville rezultatom 3:0, a jedna situacija s ove utakmice posebno je privukla pažnju španskih medija, a u pitanju je način komunikacije između trenera Seville i igrača Joana Jordana, odnosno potpuna konfuzija koja je nastala.

Ubrzo nakon prvog primljenog pogotka, trener Seville Jorge Sampaoli izvadio je iz igre povrijeđenog Acunu i na teren je poslao Ocamposa, a uz to je po novom igraču poslao papir s instrukcijama za veznjaka Joana Jordana, kako bi promijenio

Međutim, kamere koje su pratile ovog igrača prikazale su da je više od dvije minute igra s njim u ruci i da je svaki prekid koristio kako bi ponovo čitao šta na njemu piše, ali da nije shvatao šta trener od njega traži.
Izgledao je zbunjeno, nije mogao shvatiti šta trener želi od njega, a u jednom trenutku se okrenuo prema klupi i morao je dodatno razgovarati s njim kako bi mu pojasnio novu ulogu.

Epilog? Ubrzo nakon toga, Sevilla je primila drugi, još brže i treći pogodak, pa je tada bilo jasno da su izgubil svaku mogućnost da se vrate u meč i morali su se pomirit s porazom.

Barcelona se pobjedom protiv Seville učvrstila na prvom mjestu La Lige i sada ima osam bodove više u odnosu na drugoplasirani Real.