PREMIERSHIP

U današnjm utakmicama 22. kola engleskog Premiershipa Manchester United je upisao pobjedu kojom je stigao do trećeg mjesta, dok se Liverpool obrukao na gostovanju u Wolverhamptonu.

Manchester United je dočekao Crystal Palace i slavio je rezultatom 2:1. United je poveo u 7. minuti golom Fernandeza iz penala, a kada je Rashford u 62. pogodio za 2:0, činilo se da će Crveni đavoli ostvariti rutinsku pobjedu.

No, u 70. minuti Casemiro je dobio direktan crveni karton nakon što je u gužvi koja je nastala nakon jednog prekršaja pokušao daviti nogometaša protivničke ekipe Hughesa, što je dalo priliku Palaceu da se vrati u igru.

U 76. minuti Schlupp je smanjio na 2:1, no to je bilo sve što su gosti uspjeli uraditi, te se United ovom pobjedom probio na treće mjesto na tabeli.

Za razliku od Uniteda, Liverpool je nastavio s očajnim igrama. Ovaj put Redsi su poniženi na gostovanju kod Wolverhamptona rezultatom 3:0. Salah, Gakpo i Nunez su se ispromašivali, a to su kaznili domaći igrači.

U 5. minuti Matip je postigao autogol, Dawson je u 12. povisio na 2:0, a konačnih 3:0 je postavio Neves u 71. minuti susreta.

Ovo je bila četvrta uzastopna utakmica u kojoj Liverppol nije slavio i pitanje je mogu li se Redsi izvući iz velike krize u koju su zapali.

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore