VJERUJU U NJEGA

Harry Maguire, koji je u Manychester United stigao 2019. godine za rekordnih 80 miliona funti čime je postao najskuplje plaćeni odbrambeni igrač u historiji, već odavno je na marginama na Old Traffordu i postao je predmet sprdnje.

Dvadesetdevetogodišnjak je dolaskom Erika ten Haga u potpunosti sklonjen u stranu, te je počeo samo četiri susreta u Premiershipu ove sezone.

Koliko mu Ten Hag ne vjeruje govori podatak i da je povjerenje na štoperskoj poziciji prije dao lijevom beku Lukeu Shawu nego njemu u susretima protiv Nottingham Foresta, Wolverhamptona i Manchester Cityja.

Maguireu ugovor ističe na kraju sezone i mnogi stručnjaci ne vjeruju da će on više ikada nositi dres nekog velikog kluba, no u samom finišu zimskog prijelaznog roka stigla je zanimljiva ponuda za njega i to od italijanskog giganta Intera.

S obzirom da bi Milan Škriniar već sada mogao napustiti Inter i preći u PSG, čelnici Intera su očajni u potrazi za novim štoperom, a Maguire im je prvi izbor.

United je već dobio ponudu da posudi Maguirea do kraja sezone, no Ten Hag, iako očito ne računa na njega, je odmah odbio tu mogućnost.

Ipak, čelnici Intera su nastavili slati ponude i nadaju se kako će na kraju ipak ubijediti Ten Haga da pusti reprezentativca Engleske na "Giuseppe Meazzu".