NOVIH 120 MILIONA

Nakon što su u ovoj sezoni već potrošili tačno 490 miliona eura na pojačanja, čelnici Chelseaja ne namjeravaju tu stati i sada su spremni platiti 120 miliona za veznog igrača Benfice Enza Fernandeza.

Čelnici Benfice su od ranije bili vrlo jasni kada je u pitanju njihov stav o prodaji ovog igrača, a to je da žele 120 miliona eura za reprezentativca Argentine, što bi predstavljao najveći transfer u historiji Premiershipa. To je ujedno i vrijednost otkupne klauzule u ugovoru ovog igrača.

Fernandez, koji je zablistao na Svjetskom prvenstvu u Kataru i postao najbolji mladi igrač turnira, privukao je interes najbogatijih i najvećih evropskih klubova, a karijeru će prema svemu sudeći nastaviti u Chelseaju.

Sadašnji rekord za najveći transfer u historiji Premiershipa drži Jack Grealish koji je prešao iz Aston Ville u Manchester City za 117,5 miliona eura.

Za Chelsea bi to bilo nevjerovatno 16 pojačanje u ovoj sezoni za koje su platili obeštećenje, a izdvajamo da su samo u ovoj sezoni Leicesteru platili 80 miliona eura za štopera Wesleyja Fofanu, 70 miliona eura Šahtaru za Mudrika, 65 miliona eura za Marca Cucurellu iz Brightona, 56 miliona eura Manchester Cityju za Sterlinga te po 38 miliona eura za Benoîta Badiashilea iz Monaca i Kalidoua Koulibalyja iz Napolija.

Jučer je ovaj klub završio transfer desnog beka Lyona Malua Guste, a za njega su platili 30 miliona eura.

U konačnici, samo u ovoj sezoni Chelsea je potrošio 490 miliona eura, a ukoliko realizuju i transfer ovog igrača Benfice, to će iznositi 610 miliona eura samo za jednu sezonu.