VIŠE OD 15 SATI IGRE

Golman Newcastlea i reprezentativac Engleske Nick Pope produžio je sinoć svoj nestvarni niz utakmica bez primljenog gola na deset, što predstavlja 901 minutu aktivne igre ili više od 15 sati.

U današnjem nogometu to djeluje kao nemoguće, no čuvar mreže Newcastlea posljednji gol primio je sada već davnog 6. novembra i utakmice između Southamptona i Newcastlea (1:4).

Od tog trenutka prošlo je 10 takmičarskih utakmica u kojoj Nick Pope nije primio pogodak. Newcastle je u međuvremenu primio dva pogotka u FA Cupu od Sheffield Wednesdaya, ali je trener Eddie Howe odlučio odmoriti Popea pa se između stativa našao Martin Dubravka.

Niz se "popeo" na dvocifren sinoć u pobjedi Newcastlea na gostovanju Southamptonu rezultatom 1:0 u polufinalu Liga kupa. Svojim odbranama pomogao je da se ostvari pobjeda u prvom meču polufinala i dođe nadomak finalne utakmice.

Za to vrijeme, njegov saigrač Bruno Guimaraes tvrdi da u ovom trenutku nema boljeg golmana od Popea na svijetu.

"Mislim da je trenutno najbolji golman na svijetu", poručio je Bruno Guimaraes u prisustvu svog kolege iz redova Svraka.

O kakvoj se "krađi" radi, dovoljno govori podatak da je plaćen samo 10 miliona funti prošle zime kada ga je Newcastlea kupio od Burnleya.