VELIKAN JE UZDRMAN

Kazna koju je dobio Juventus nakon finansijskih malverzacija mogla bi se proširiti na nogometaše koji su za to vrijeme igrali za Staru damu, a Italijani su objavili imena 23 nogometaša koji su pod istragom.

Prošle sedmice vijest o oduzimanju 15 bodova Juventusu šokirala je Italiju. Nakon istrage o njihovim finansijama, koja traje već više od godinu dana, Juventusu je oduzeto 15 bodova i to je žestok udarac.

Juventus će još neko vrijeme biti na sudu i čega ga vjerovatno još teža kazna, koja će se odnositi na učešće u Evropi, no činilo se da će igrači proći bez kazne. Prema italijanskom novinaru i bivšem nogometašu Paolu Zlianiju, to nije istina.

Ziliani je danas objavio senzacionalne vijesti koje su uzdrmale Čizmu. Ziliani je ekskluzivno objavio imena 23 igrača koji su pod istragom da su prihvatili lažno niže plate i tako išli u korist Juventusa. Zbog toga im prijeti suspenzija od 30 dana, čak i ako više ne igraju u Juventusu ili italijanskom nogometu.

Tu su brojne zvijezde koje su nosile dres Stare dame posljednjih godina. Među njima su Miralem Pjanić i Cristiano Ronaldo, kao i većina zvijezda Juventusa.
Ziliani je rekao da su u sklopu istrage svi uključeni članovi ispitani i da su priznali okolnosti.

"Dvojica igrača, Matthijs de Ligt i Mattia De Sciglio, dali su sucima kopiju Whatsapp chata u kojem je Giorgio Chiellini svima objasnio prevaru sugerišući da se to ne spominje novinarima", navodi Ziliani.

Novinar je objavio i službene dokumente u kojima se navodi vrijeme potpisa ugovora pod nazivom "manevri s platama", a među kojima su 23 igrača. Uz dokumente, poručio je da svakog od 23 imena čeka suspenzija, najmanje na mjesec dana.

Uz Pjanića i Ronalda, između ostalihm nalaze se Paulo Dybala, Leonardo Bonucci, Adrien Rabiot, Giorgio Chiellini, Gianluigi Buffon, Gonzalo Higuain, kao i trener Maurizio Sarri.