PREMIERSHIP

Nogometaši Liverpoola i Chelseaja podijelili su bodove na Anfieldu u 21. kolu Premiershipa odigravši utakmicu bez pogodaka.

Najbitniji detalj susreta dogodio se već u trećoj minuti kada je poništen pogodak Havertu i to naknadnim pregledom snimke pomoću VAR-a.

Naime, Silva je pucao nakon kornera i pogodio stativu, a lopta se odbila do Havertza koji je stajao iza njega u trenutku upućivanja udarca. Njemački napadač je potom zabio gol, ali on mu je poništen jer mu je stopalo, prema procjeni VAR-a, bilo ispred Silve.

Vrlo brzo je uzvratio Gakpo koji je loše šutirao iz dobre situacije, a Chelsea je do gola mogao i u 32. minuti kada je Alisson odlično odbranio udarac Badiashilea iz blizine.

Drugo poluvrijeme otvorio je velikom prilikom Keita koji je bio izblokiran u posljednji tren, a onda je Chelsea preuzeo kontrolu.

Stvorili su dvije dobre prilike u samo nekoliko minuta kada su šutirali Ziyech i Mudrik, ali promjene rezultata nije bilo i ostalo je 0:0 kao konačni ishod ove utakmice nakon koje je Liverpool produžio niz utakmice bez pobjede na tri.

Ipak, današnjim remijem su prestigli Brentford te se nalaze na osmom mjestu Premiershipa, dok je Chelsea tek na 10. poziciji. U narednom kolu Liverpool gostuje Wolverhamtponu, dok će Chelsea dočekati Fulham.

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore