ZBOG

Utakmica 21. kola engleskog Premiershipa između Southamptona i Aston Ville nakratko je prekinuta zbog "nepoznatog drona" koji se pojavio iznad stadiona, zbog čega je sudija čak i povukao nogometaš s terena.

Sudija Michael Salisbury, navodi Reuters, pričao je s oba kapitena, prije nego što je igrače poslao s terena zbog "vlastite sigurnosti". Desilo se to tri minute prije poluvremena, a igra je nastavljena nakon pet minuta.

Englezi pišu da ovo nije prvi put da se utakmica prekita zbog drona, a da se nešto slično desilo prošle godine na meču Brentforda i Wolvesa i da je prekid trajao 20 minuta.
  Dalje navode kako se ovakve odluke donose iz dva sigurnosna razloga: Leteći objekti zabranjeni su jer bi mogli pasti i povrijediti nekoga, ili bi eventualno mogli biti "naoružani", a drugi je da postoji oprez zbog ilegalnog preuzimanju prava emotivanja. Tako svu tehnologiju unutar stadiona, kontrolišu oni koji organizuju događaj.

Igrači su se, kada se sve riješilo, vratili na teren, a susret je nastavljen i završeno je prvo poluvrijeme. Rezultat je bio i ostao 0:0.