ZAOSTALI MEČ PREMIERSHIPA

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Etihad stadionu u zaostaloj utakmici 7. kola Premiershipa ekipu Tottenhama rezultatom 4:2 te su se tako vratili u igru za titulu prvaka nakon poraza od gradskog rivala Uniteda u prošlom kolu.

City je dominirao od početka utakmice, ali su obje ekipe u prvom poluvremenu imale nekoliko dobrih prilika. Pravi šok za Građane uslijedio u posljednjih nekoliko minuta prije odlaska na odmor.

Prvo je Kuluševski u 44. minuti iskoristio veliku grešku u odbrani Cityja i doveo Tottenham u vodstvo, a samo tri minute kasnije Emerson Royal glavom pogađa za velikih 2:0.

Ipak, samo 18 minuta igre u nastavku bilo je dovoljno aktuelnim prvacima da u potpunosti preokrenu rezultat.

Alvarez je postigao prvi pogodak nakon velike gužve u šesnaestercu Tottenhama, a Haaland je izjednačio golom glavom nakon centaršuta Mahreza. Večeras odlično raspoloženi Mahrez u 63. minuti oduzima jednu loptu nakon čega se sjurio ka golu Pijetlova i postiže pogodak za preokret.

Tottenham nije uspijevao do kraja utakmice da se nametne, a City je uspio preko sjajnog Mahreza postići još jedan pogodak za konačnih 4:2.

City je na drugom mjestu Premiershipa s pet bodova manje od lidera Arsenala koji ima i utakmicu manje, dok je Tottenham na petoj poziciji. U narednom kolu City dočekuje Wolverhampton, a Tottenham će gostovati Fulhamu.

Rezultat i strijelci:
Manchester City - Tottenham 4:2 (Alvarez 51', Haaland 53', Mahrez 63', 90' - Kuluševski 44', Emerson Royal 45+2')