Izlazna klauzula čak 400 milijuna eura

Mladi Argentinac Lucas Roman El Pocho potpisao je za Barcelonu.

Barcelona je kompletirala transfer Lucasa Romana, 18-godišnjeg napadača iz Ferro Carrila Oestea, drugoligaškog argentinskog kluba.

Mladi Argentinac isprva će pojačati Barcu Athletic, koja se natječe u trećem rangu španjolskog nogometa, a koju trenira Barcina meksička legenda Rafa Marquez.

Najzanimljivije je da će ugovor potpisati do 2026. uz izlaznu klauzulu od čak 400 milijuna eura, što govori da Barca od njega puno očekuje.

Barca dovela argentinskog talenta Lucasa Romana

Na Transfermarktu je procijenjen na 650 tisuća eura, no Barcu će stajati osjetno više. Argentinski Ole otkriva da je operacija izvedena za 1,1 milijun eura, od čega 85 posto ide klubu, plus 3,5 milijuna eura u bonusima.

Klubu će pripasti 65 posto od te svote, dok će ostatak biti podijeljen između igrača, igračeve obitelji i zastupnika. Osim toga, argentinski drugoligaš dobit će još i 15 posto od buduće prodaje.

Tko je Lucas Roman, u Argentini poznatiji pod nadimkom El Pocho? Rođen je u četvrti Caballito u Buenos Airesu 10. veljače 2004. Omladinskoj školi Ferra priključio se sa sedam godina.

Ljevak i svestran

"Jako sam uzbuđen i dat ću sve od sebe. Privilegiran sam što sam dobio šansu u Barceloni", rekao je Lucas Roman pri potpisu ugovora.

Ljevak je i ističe se svestranošću na napadačkim pozicijama. Može igrati i lijevo, i desno, i u sredini. Sebe je definirao kao krilnog napadača koji može igrati na više pozicija. Naglasio je da mu je specijalnost igra jedan na jedan, ali i da sve radi u funkciji momčadi.

Prošle je godine debitirao u prvoj momčadi Ferra. Postigao je tri gola u 27 nastupa u argentinskoj drugoj ligi. Član je U-20 argentinske reprezentacije, koju vodi legendarni Javier Mascherano, bivša zvijezda Barcelone i Liverpoola te argentinske reprezentacije.

Stigao na Mascheranovu preporuku 

Pretpostavlja se da je Barca reagirala na njegovu preporuku. Bivši trener u mlađim kategorijama Barcelone Oscar Hernandez Romero, koji je pomoćnik Mascheranu u U-20 reprezentaciji Argentine, u razgovoru za Cadenu SER dao je uvid u ono što Barca može očekivati od El Pocha.

"Zanimljiva je akvizicija. Može biti krilo ili ofenzivni vezni, vrlo je hitar i okretan, tehnički dotjeran, a ima i sjajan udarac s distance. Mogao bi napraviti veliku karijeru", kazao je Romero.