SENATORI NA ODLASKU

Real Madrid bi u ljetnom prijelaznom roku mogao radikalnije pomladiti udarnu momčad…

Visok poraz Reala u Rijadu i još više potpuna dominacija Barcelone nadvila je tmurne oblake nad Madridom. Kako to obično biva na Santiago Bernabeuu ili Camp Nouu nakon poraza i loše igre u El Clasicu, zakotrlja se priča o odlascima i osvježenjima poražene momčadi.

Činjenica jest da se Madriđani suočavaju s ključnim prijelaznim razdobljem. Momčad Kraljevskog kluba obiluje igračima u godinama i svima je jasno da je potrebna nešto žustrija transformacija, odnosno pomlađivanje.

Real pomlađuje udarnu momčad

Na kraju sezone nekolicini Realovih igrača istječe ugovori. Dugi popis igrača uključuje zvijezde poput Karima Benzeme, Tonija Kroosa i Luke Modrića, uz Danija Ceballosa, Marca Asensija, Mariana Diaza i Nacha Fernandeza.

U fokusu je senatorski tercet Kroos (33), Modrić (37) i Benzema (35). Još uvijek mnogi svu trojicu smatraju ključnima igračima Reala, no isto tako se čuju i kritičke note. Neki smatraju da im otkucava biološki sat i da se mora napraviti rez.

"Produženja ugovora u Realu? Mislim da će Benzema ostati, ali imam dvojbu oko Luke Modrića. Sljedeće sezone neće imati svoje mjesto. Real Madrid ga ne treba, ne znam hoće li doći Bellingham ili neki drugi veznjak, ali Modrić mora otići u jednom trenutku", bez dlake na jeziku nedavno je komentirao Guti, legenda Reala i španjolskog nogometa.

Barem jedan od trojice senatora napušta Madrid

Što će se dogoditi na kraju sezone u mnogome će ovisiti o postignutim rezultatima, ali već se kroje kadrovske križaljke.

Prema poznatom španjolskom novinaru i televizijskom prezenteru Josepu Pedrerolu, koji vodi popularnu emisiju El Chiringuito, barem jedan od trojice navedenih senatora na kraju sezone zaključit će svoju eru u Realu.

Netko bi možda mogao pomisliti na Benzemu, koji se sve više muči s ozljedama i fizičkom spremom. Real ulaže napore da pronađe dugoročnu zamjenu za francuskog napadača i lako bi se moglo dogoditi da Benzema iduće sezone ima žestoku konkurenciju u vršku napada.

Modrić želi ostati, Kroos na pragu mirovine

Što se tiče Modrića, najstarijeg u ovom tercetu, pokazao je želju da nastavi karijeru na Santiago Bernabeuu. Iako se spekulira da je kapetan Vatrenih dobio unosnu ponudu saudijskog Al Nassra, čini se da je odlučan nastaviti igrati na najvišoj razini i da će donijeti končanu odluku o svojoj budućnosti tek sljedeće godine.

Prema Pedrerolu, najizglednije je da će Kroos reći zbogom Realu, iako je mlađi od Modrića četiri godine. To ne znači nužno da će pronaći novi klub. Lako je moguće da će se umiroviti na kraju sezone. O toj opciji sve češće se nagađa u španjolskim medijima.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se stvari odvijati u nadolazećim mjesecima. Sve opcije su otvorene, a kao što rekosmo, rezultat će determinirati konačna rješenja.