Neobična situacija

Neobična situacija dolazi nam iz Serie A. Trener Salernitane Davide Nicola dobio je otkaz nakon katastrofalnog poraza od Atalante 8:2 u nedjelju, ali klub za njega nije mogao naći adekvatnu zamjenu pa ga je vratio na trenersku poziciju.

Nakon što su brojni italijanski novinari objavili da je Nicola glavni kandidat za nasljednika samog sebe, trener je na društvenim mrežama potvrdio da se vraća na klupu.

Salernitana još nije zvanično potvrdila njegov povratak, ali je Nicola na društvenim mrežama potvrdio da se vraća.

- Jučer me nazvao predsjednik Danilo Iervolino i objasnio mi svoju odluku zašto me smijenio zbog poraza za koji sam preuzeo svu odgovornost jer sam jedini krivac za njega. Zamolio sam ga da preispita svoju odluku iako sam znao da mu nije lako jer vjerujem u ovaj klub i ovaj projekt.

Želim mu se odužiti za golemo povjerenje koje ima u mene i dat ću sve od sebe da zajedno krenemo naprijed. Pred nama su sedmice napornog rada da ostvarimo zajedničke ciljeve i vjerujem da ćemo uspjeti - poručio je novi-stari trener Salernitane.

Tim iz Salerna trenutno se na 16. mjestu Serie A sa devet bodova više od zone ispadanja, tako će pred Nicolom biti težak zadatak u nastavku sezone.

Faktor