Nogometaši Napolija razbili su Juventus na startu 18. kola Serije A i tako se odvojili na dvocifrenu prednost u odnosu na prve rivale na tabeli. Prvi put nakon tačno 30 godina Juventus je primio pet golova u jednoj utakmici Serije A.

Napoli je večeras pokazao svu svoju snagu i potvrdio kandidaturu za osvajanje toliko željene titule prvaka Italije. Tim s juga Italije nanio je Juventusu jedan od najtežih poraza godinama unazad.

Krenulo je odlično po domaćina. U 14. minuti Victor Osimhen je ispratio odbijenu loptu i pospremio je iza nemoćnog Wojciecha Szczesnog za vodstvo domaćina.

Pet minuta prije odlaska na odmor Kvicha Kvaratshkhelia nastavlja s odličnim igrama u sezoni i pogađa lijepo mrežu Stare dame za dva gola razlike.

Juventus se do odlaska na odmor vratio u igru pogotkom Angela Di Marije. Rezultatom 2:1 završeno je prvo poluvrijeme.

U nastavku potpuni raspad Juventusa. Dva gola prednosti je vratio Amir Rrahmani golom iz voleja nakon kornera u 55. minuti.

Tada se Juventus morao "otvoriti", a to su domaći iskoristili. U 65. minuti glavom pogađa Osimhen, kojem je to bio drugi gol uz asistenciju večeras, da bi na 5:1 uz dosta sreće nakon sretnog odbijanca pogodio Eljif Elmas.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da Napoli bilježi veliki trijumf sa plus 10 u odnosu na Juventus. Prednost Napolija bi mogao smanjiti na jednocifrenu razliku samo Milan koji gostuje Lecceu.

Napoli u narednom kolu igra lokalni derbi protiv Salernitane u gostima, dok je pred Juventusom još jedan težak duel pošto u Torino stiže Atalanta.

Rezultat i strijelci:

Napoli - Juventus 5:1 (Osimhen 14', 65', Kvaratshkhelia 39', Rrahmani 55', Elmas 72' / Di Maria 42')