LOŠI REZULTATI

Španski mediji pišu da će argentinski stručnjak Diego Simeone napustiti klupu Atletico Madrida na kraju sezone i da je odluka već donesena.

Argentinac je odlučio ostati do kraja sezone na klupi Jorgandžija, a nakon toga će napustiti Atletico Madrid, a svoju odluku je već saopćio čelnicima kluba i s tim u vezi postignut je dogovor o saradnji još nekoliko mjeseci.

"Imamo jako dobar tim za koji nastupaju četiri igrača koja su igrala finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Možda sam ja taj koji ne daje sve što može za ovaj tim...", rekao je Simeone nedavno i nastavio:

"Ja sam taj koji mora poboljšati stvari kako bi ekipa podigla svoj nivo igre u prvenstvu. Većina ovih nogometaša osvojila je s Atleticom titulu prvaka, tako da, problem je u meni."

Simeone je na klupu Atletico Madrida stigao 2011. godine, a s ovim timom je osvojio dvije titule prvaka Španije, jedan Kup Kralja i dva puta Evropsku ligu.

Svakako da najveći žal u karijeri ovog stručnjaka ostaje za dva poraza u finalima Lige prvaka, a oba puta su izgubili od gradskog rivala Reala.

Atletico je trenutno na razočaravajućem petom mjestu na tabeli sa 27 osvojenih bodova, 14 manje od Barcelone i 11 manje od Real Madrida. U posljednjem kolu su na svom terenu doživjeli poraz od Barcelone rezultatom 1:0.

Španski mediji pišu da je klub odlučio poslati na posudbu Joaoa Felixa bez mogućnosti da ga Chelsea otkupi na kraju sezone, a da je razlog tome upravo loš odnos sa Simeoneom.