TRENER LIVERPOOLA

Igrala se 81. minuta utakmice između Liverpoola i Wolverhamptona u 3. kolu FA Cupa, rezultat je bio 2:2, a gostujuća ekipa na Anfieldu tražila je treći gol. Portugalac Toti Gomes iskoristio je trenutak i petom zabio za novu prednost Wolverhamptona, koji je tim golom zakoračio prema 4. kolu takmičenja i izbacio Liverpool, branitelja titule. Samo koji trenutak kasnije gol je bio poništen.

Spornu situaciju možete pogledati OVDJE.

Wolverhamptonov trener Julien Lopetegui u tim je trenucima pokazivao rukom znak da se situacija provjeri na monitoru.

Nekoliko sekundi kasnije bio je bijesan. “Ma kakvi, ma nema govora o ofsajdu. Nevjerovatno, je li moguće da je ovo ofsajd!? Može li mi neko objasniti zbog čega je ovo ofsajd? Jednostavno nemam riječi”, rekao je komentator u prijenosu utakmice.

Na konferenciji za medije nakon utakmice situaciju je komentirao i trener Liverpoola Jurgen Klopp. Rekao je da ne zna zašto je poništen pogodak kojim je Wolverhampton mogao doći do pobjede i prolaska dalje.

“Ne znam, nisam vidio s terena pa ne mogu reći. Ja sam mislio da je gol. Navodno je igrač u lijevom uglu terena bio u ofsajdu. Imamo snimku iz jednog ugla, nju sam vidio u svlačionici, prema njoj je zaleđe, ali ne bih se zakleo u to. Kako god kažete da je, vjerujem”, rekao je Klopp pa dodao:

“Navodno VAR nije imao ovaj ugao koji sam ja vidio, tako sam čuo. Ne znam kako je moguće da se takve stvari događaju, ali očito se dogodilo. Razumijem zašto su naši protivnici frustrirani, naravno da u ovakvim trenucima svi želimo samo tačne sudačke odluke.”