NEVJEROVATAN DUEL

Iza igrača i navijača Barcelone je košmarna noć i predstava u Kupu kralja u kojem je nekako uspjela proći u osminu finala rezultatom 4:3 protiv Intercityja.

Intercity je, za mnoge koji nisu čuli za ovaj klub do sada, španski četvrtoligaš koji je bio nadomak najvećeg uspjeha u historiji kluba i izbacivanja Barcelone iz Kupa.

Ovaj klub, koji ima stadion od 2.500 gledalaca, što je ekvivalent nekim stadionima bh. niželigaša, u regularnih 90 minuta odigrao je rezultatom 3:3 protiv slavne Barcelone za koju su igrale brojne zvijezde.

Sva tri pogotka za domaći tim postigao je Oriol Soldevila, mladi veznjak koji je prošao omladinsku školu Barcelone i zamalo izbacio svoj nekadašnji klub.
  Za goste su pogađali Ronald Araujo, Ousmane Dembele i Raphinha, što dovoljno govori u koliko jakom sastavu je Barca istrčala sinoć u duel. Susret je završen rezultatom 3:3 pa se otišlo na produžetke.

Tu je katalonski klub imao mnogo sreće. Ansu Fati je u 103. minuti šutirao, a lopta se nakon rikošeta uz mnogo sreće odbila u mrežu domaćina i tako je spriječena najveća sramota Barcelone posljednjih godina.

Gol pogledajte ovdje.