IGRAJU SJAJAN NOGOMET

Ekipa Lensa sinoć je na svom terenu pobijedila oslabljeni PSG u derbiju 17. kola francuske Ligue 1 rezultatom 3:1, a nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje domaćih navijača i igrača koje je prema dostupnim snimcima predvodio trener Frank Haise.

Domaći su u vodstvo došli već u petoj minuti, kada je lopta došla do Frankowskog koji trese mrežu gostiju. Odgovor prvaka stigao je samo tri minute kasnije na sličan način. Nakon još jedne loše intervencije golmana, gol je postigao Ekitike.

Fofana je sjajno izbacio Opendu koji se odlično oslobađa defanzivca PSG-a i onda matira golmana za novo vodstvo Lensa, a konačnih 3:1 postavio je Claude-Maurice na početku drugog poluvremena.
Nakon utakmice, očekivano, nastalo je veliko slavlje među igračima i navijačima Lensa. Trener domaćeg tima Frank Haise je uzeo mikrofon i s igračima poveo slavlje ispred tribine prepune veselih navijača.

A kako i ne bi, Lens je zaista odličan u ovoj sezoni i igraju sjajan nogomet, što pokazuje i omjer od 12 pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz.

PSG je uprkos porazu i dalje lider na tabeli Ligue 1, ali je drugoplasirani Lens sada stigao na samo četiri boda. U narednom kolu PSG dočekuje Angers, dok će Lens gostovati Strasbourgu.