Repovi sa Mundijala

Kylian Mbappe, francuska zvijezda i jedan od najboljih fudbalera današnjice, još nije zaboravio poraz u finalu Svjetskog prvenstva od Argentine.

No, vremena za tugovanje nema, jer se već sinoć vratio obavezama u nacionalnom šampionatu.

PSG je na domaćem terenu slavio protiv Strasbourga sa 2:1, a gol odluke postigao je upravo Mbappe u 95. minuti sa bijele tačke.

- Lično nikad neću zaboraviti poraz u finalu, ali nije klub kriv za moj neuspjeh u reprezentaciji. Pokušao sam da se vratim sa što je više pozitivne energije - rekao je Mbappe, a potom prokomentarisao i Emanuela Martineza, golmana Argentine, koji ga je provocirao nakon finala:

- Proslave nisu moj problem. Ne trošim snagu na tako trivijalne stvari. Meni je važno da dajem najbolje od sebe za svoj klub.

Govorio je i o odnosu sa Linelom Messijem, koji nije ragovao na Martinezovo sramotno ponašanje tokom proslave.

- Sačekat ću Messija da se vrati pa da nastavimo zajedno postizati golove i da nastavimo pobjeđivati. Pričao sam s njim i čestitao mu. Titula svujetskog prvaka za njega je bio životni cilj, za mene također. Ja nisam uspio u Kataru, ali treba ostati dobar igrač - kazao je sjajni Francuz, koji je sa osam golova na Mundijalu ponio epitet najboljeg strijelca turnira.


Faktor