JEDAN OD JUNAKA GAUČOSA

Argentinski nogometaš Angel Di Maria (34) odlučio se tetovirati nakon osvajanja Svjetskog prventsva u Kataru, a istovremeno je odlučio da nastavi igrati za reprezentaciju Argnetine iako je u poznim igračkim godinama.

On je po povratku u domovinu tetovirao pehar namijenjen svjetskom prvaku, a argentinski mediji objavili su da će baš kao i Lionel Messi nastaviti igrati za Gaučose i u narednim godinama.

Iako se mučio s povredom i na ovom Svjetskom prvenstvu, bio je dovoljno spreman da odigra ključnu ulogu za svoju zemlju u finalu protiv Francuske u kojem je postigao gol i izborio penal.

Istovremeno, nogometaš Juventusa golom u finalu protiv Francuske stigao je do nesvakidašnjeg rekorda i podviga koji će biti gotovo nemoguće ponoviti u budućnosti.
Naime, fenomenalni Argentinac je postao jedini igrač u historiji nogometa koji je postizao golove u finalu Olimpijskih igara, kontinentalnog prvenstva (Copa America) i u finalu Svjetskog prvenstva.

Osim toga, Di Maria je bio strijelac i u "Finalissimi" (Argentina - Italija 3:0), okršaju južnomaeričkog i evropskog prvaka koje je obnovljeno nakon 29 godina, te je teško vjerovati da će neko dostići njegov rekord.