SNIMAK IZ SVLAČIONICE

Francuski napadač Kylian Mbappe promovisao se u glavnog moderatora atmosfere i lidera ekipe tokom 15 minuta pauze između dva poluvremena finala Svjetskog prvenstva između Francuske i Argentine.

Dio dramatičnog ozračja potvrdila je snimka koja se pojavila na portalu Reddit, a na njoj se Mbappe saigračima obratio povišenim tonom glasa.

"Ovo je utakmica života, održava se svake četiri godine. Ne možemo gore od ovoga kako smo igrali. Moramo se vratiti!", bio je dio Mbappeovog moćnog govora nakon prvog poluvremena poslije kojeg je Argentina vodila rezultatom 2:0.

Selektor Francuske Didier Deschamps je hodao svlačionicom i šutio, a ozračje je potvrdilo da je Mbappe stvarni vođa francuske reprezentacije iako kapitensku traku nosi golman Hugo Lloris.

Prema razvoju događaja koji je uslijedio u nastavku utakmice, njegove su riječi očigledno "upalile". Francuska je uspjela do kraja regularnog dijela susreta vratiti se i od 0:2 doći do 2:2.

Francuska je djelovala slabo veliku većinu susreta, a onda se trgnula upravo nakon Mbappeovih golova.

Ipak, na kraju su tragičari ispali Kingsley Coman i Aurelien Tchouameni koji su promašili svoje penale u raspucavanju pa je Argentina postala prvak svijeta.