NOVE KONTROVERZE

Dan prije finala Svjetskog prvenstva između Francuske i Argentine francuski napadač Karim Benzema objavio je zagonetnu poruku na Instagramu koja je pokrenula lavinu komentara i dovela u pitanje njegov status u reprezentaciji.

Zvanično najbolji nogometaš svijeta bio je primoran propustiti Svjetsko prvenstvo jer je imao problema s povredom, a sve su glasnije špekulacije da je selektor Francuske Didier Deschamps odbio u nokaut fazi Svjetskog prvenstva u Kataru priključiti Realovog napadača.

Prva dijagnoza je pokazala da mu predstoji pauza od tri sedmice, ali Benzema se oporavio nakon samo 10 dana i bio je spreman priključiti se nacionalnom timu.

Novinari su Deschampsa pitali hoće li priključiti Benzemu, a on je rekao: "Uh, radije ne bih odgovorio na to. Sljedeće pitanje."

Nakon svega, Benzema je Instagramu objavio svoju fotografiju te napisao: "Nisam zainteresovan."

Francuski mediji odmah su se raspisali o tome kako je Benzema na ovaj način poručio Deschampsu da ne želi biti dio njegovog tima, dok je korak dalje otišao španski portal Libertad, koji tvrdi kako Benzema ipak nije dobrovoljno napustio Katar, već da je "otjeran" i da je zbog toga veoma ljut.

Prema njihovim informacijama, Benzema je po napuštanju tabora reprezentacije prošao samo trodnevnu terapiju kod klupskih doktora u Madridu, nakon čega je bio spreman. L'Equipe je u nekoliko navrata pisao kako je atmosfera u kampu francuske reprezentacije postala bolja kada je Karim otišao, a nema sumnje da će se tek nakon Mundijala priča dodatno rasplamsati.

Francuz se prošle subote priključio treninzima Reala, a Trikolori će sutra igrati u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske.