Zanimljiv podatak

Na 22. Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru preostala su još dva susreta. U subotu će na stadionu Kalifa od 16 sati za treće mjesto igrati Hrvatska i Maroko, dok će dan kasnije u istom terminu o novom svjetsku prvaku na Lusialu odlučiti Argentina i Francuska, koje će jurušati na svoju treću titulu.

Francuska i Argentina su u prilici su da se okite svojim trećim naslovom prvaka svijeta u historiji, a prema ligaškoj pripadnosti igrača u finalu najzastupljeniji su oni iz La Lige.

Što se klupske pripadnosti tiče, po četvericu igrača u finalu imat će Atletico Madrid. Igrači španskog kluba su argentinski reprezentativci Angel Correa, Rodrigo De Paul i Nahuel Molina te Francuz Antoine Griezmann.

Bayern će u finalu imati tri Francuza: Benjamin Pavard, Dayot Upamecano i Lucas Hernandez (propustit će susret zbog povreda, ali nalaze se na spisku).

Po tri igrača imaju još Juventus (Angel Di Maria, Leandro Paredes, Adrien Rabiot) i Sevilla (Marcos Acuna, Gonzalo Montiel, Papu Gomez).

SP u Kataru bit će posljednje na kojem su učestvovale 32 reprezentacije jer je FIFA odlučila da na narednom, 2026. godine u SAD-u, Meksiku i Kanadi, prvi put u historiji nastupi 48 ekipa.

Faktor