ZABIJA 5,5 GOLOVA PO MEČU

Najveći talent italijanskog nogometa Francesco Camarda (14) dobio je veliko priznanje pošto je prebačen u Milanovu primavera ekipu.

U pitanju je supertalentovani napadač koji statistički bilježi 5,5 golova po utakmici i već je prešao brojku od 500 pogodaka u omladinskim kategorijama.

Cijeli svijet je o njemu pisao još prije godinu dana, a da je Camarda nastavio svoj progres, potvrđuje i velika nagrada koja je stigla jučer.

Naime, trener U-19 ekipe Milana Ignazio Abate prebacio je ovog 14-godišnjaka u svoj tim. Riječ je o ekipi Milan primavera, koja se takmiči u elitnom rangu Serije A za igrače do 19 godina.

O kakvom se talentu radi, dovoljno govori taj podatak. Iako je odnedavno tinejdžer, nastupat će protiv igrača koji su po pet godina stariji od njega, što predstavlja veliku razliku u tim godinama, ako se računaju fizičke predispozicije.

Ipak, Abate je procijenio da je Camarda spreman za nastupe na znatno višem nivou od dosadašnjeg i nema dvojbe da ćemo za mladog Italijana tek čuti u budućnosti.

Zanimljivo, u nedavnom debiju za U-15 reprezentaciju Italije postigao je hat-trick za 23 minute.